top of page
  • Writer's pictureSyncro

EVS in Turkey, Mersin

TRAŽI SE volonter ili volonterka iz Hrvatske za kratkoročni EVS u Turskoj!


Originally posted by Udruga Argonauta.

Naši dragi partneri iz Turske, udruga T.E.A.M.(Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim Ve Gençlik Derneği) traži jednog volontera iz Hrvatske za kratkoročnu europsku volontersku službu #EVS u trajanju od 2 mjeseca u gradiću #Kazanli. Zanima vas o čemu se radi? Pročitajte u nastavku 📷:)

GDJE: #Mersin, Turska, Udruga Third Eye Education and Youth Association of Mediterranean-T.E.A.M. KADA: Siječanj- Ožujak 2018. ZAŠTO: Čišćenje Kazanli plaže, posjet školama i drugim ustanovama u cilju podizanja svijesti o zaštiti okoliša i morskih kornjača KAKO: EVS (Europska volonterska služba), osiguran novac za put i hranu te smještaj!

T.E.A.M je udruga osnovana 2009.godine sa glavnim ciljevima djelovanja u području zaštite prirode u lokalnoj zajednici te rad s mladima. Kazanli je mali gradić na obali koji se nalazi na oko 15km od centra grada Mersina. Kazanli je jedno od važnih središta nastanjenja morskih kornjača, vrsti #Caretta- Caretta i #Chelodonia Mydas, stoga udruga T.E.A.M. mnoge aktivnosti provodi u svrhu očuvanja okoliša i zaštite ovih vrsta, a upravo u tu svrhu pokrenut je i projekt „Budi svjestan i probudi svijest“. Navedeni projekt usmjeren je na stvaranje i podizanje svijesti o zaštiti okoliša, potrebi recikliranja, ponovnog korištenja i smanjenja korištenja sirovina i predmeta među mladima i djecom putem raznih neformalnih metoda obrazovanja: kazališnih predstava, igara, flash moba itd., ovisno o kreativnosti grupe. Jedan od najvažnijih ciljeva projekta je promocija aktivnog građanstva, poticanje volonterizma te suradnje i solidarnosti među mladima.

Ako ste se pronašli u ulozi promotora važnosti očuvanja okoliša morskih kornjača i želite pridonijeti održanju vrste ovih slatkih životinja, javite nam se u inbox ili putem e-maila sanja.tabori@argonauta.hr. Za prijavu je potreban životopis u Europass formatu te motivacijsko pismo na engleskom jeziku. Rok prijave je do 20. prosinca 2017. Za više informacija o projektu, posjetite sljedeći link https://drive.google.com/drive/folders/1HoypRDVpyU-BoZzMPz3V29mgqPwEfcHb

Veselimo se Vašim prijavama, sretno 📷;)

39 views0 comments
bottom of page